مدارهای تغلیظ مولیبدن
مولیبدن یک فلز استراتژیک است که استحصال آن غالبا از کارخانههای فلوتاسیون و عموما در همراهی با مس صورت میگیرد؛ در واقع این فلز مهمترین محصول جانبی مجتمعهای مس شناخته شده است.
رفتار مواد معدنی در فرآیندهای صنعتی، گاهی چنان پیچیده است که صرفا با تکیه بر تجربه میتوان بر مشکلات فائق آمد و این مسئله در کارخانههای تغلیظ مولیبدن، بسیار ملموس است؛ در واقع طراحی، ساخت و بهرهبرداری از کارخانههای فرآوری مولیبدن، دقایق و نکتههای ظریفی دارد که فقط به مدد تجربه قابل پیشبینی و تدبیراندیشی است.
کتاب «مدارهای تغلیظ مولیبدن» به قلم مهندس علیرضا نورایی با چاپ نشرکمیل در سال 1394، گزیدهای از تجربههای ارزشمند مهندسان طراح کارخانههای مولیبدن در اقصی نقاط جهان با شرایط مختلف است که نگرش اقتصادی طراحان این کارخانهها، بهطور ویژه در تدوین این کتاب مورد توجه بوده است.
شرکت نیپک پرچمدار مهندسی صنعت مس کشور از سالهای گذشته سیاست عرضه دانش و تجارب اندوخته مهندسان خود در بخشهای مختلف این صنعت مادر را در قالب تالیف و نشر کتابهای تخصصی مدنظر قرار داده است و در این مجال تصمیم به ارائه کتابی با موضوع مولیبدن( مهمترین محصول جانبی مجتمعهای مس) گرفته است. رویکرد شرکت نیپک در حوزه مدیریت دانش، اشاعه دانستهها و تجربیات متخصصان، اصلیترین سرمایه معنوی صنعت کشور است، به نحوی که اهداف این ضرورت مدیریت مدرن، یعنی خلق به اشتراکگذاری و استفاده از دارایی فکری و مهارتها در محل و زمان مناسب بدرستی محقق شود.
این کتاب در چهار فصل مقدمه، تغلیظ مولیبدن، مطالعه موردی مدارهای تغلیظ مولیبدن، مباحث اقتصادی مدارهای تغلیظ مولیبدن تدوین و نگاشته شده است که یک تحقیق و مطالعه بر تجربیات ارزشمند طراحان کارخانههای تغلیظ مولیبدن است که البته بسیاری مسائل و نکات گنجانده شده در این مجموعه در کارخانههای تغلیظ بهویژه به روش فلوتاسیون عمومیت دارد.